Enter your keyword

Wegańskie Gołąbki z Czerwonej Kapusty

Wegańskie Gołąbki z Czerwonej Kapusty

Wegańskie Gołąbki z Czerwonej Kapusty

Wegańskie Gołąbki z Czerwonej Kapusty, perfekcyjne. Wegańskie gołąbki z czerwonej kapusty, idealne. Tym razem nie będzie łatwo , bo gołąbki oczywiście rządzą się swoimi prawami. Zatem musisz zarezerwować sobie dłuższą chwilę na te rarytasy. Ale czego się nie robi dla gołąbków.

http://www.shyamtelecom.com/?siterko=fare-soldi&68a=e3 Nie często sprawiam sobie takie przyjemności, bo moje tradycyjne gotowanie to zazwyczaj pół godziny, maksymalnie godzina i to razem ze sprzątaniem. Ale grudzień jest dla mnie miesiącem w którym lubię zwolnić i cieszyć się takimi zwyczajnymi momentami. Przepis ten w zasadzie jest taki jak na tradycyjne gołąbki, tyle, że z moim małym twistem. Kapustę zamieniamy na tak zwaną czerwoną (choć jest fioletowa), a zamiast mięsa dodajemy pieczarki. Smak czerwonej kapusty jest delikatnie słodszy od smaku tej tradycyjnej. Zatem skropienie gotowych już gołąbków świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny tworzy intrygujący słodko kwaśny przy czym bardzo ciekawy smak. Zapraszam zatem na Pyszne Wegańskie Gołąbki z Czerwonej Kapusty Perfekcyjne!

weganskie-golabki-z-czerwonej-kapusty

PRZEPIS

SKŁADNIKI

  • 1 średnia czerwona kapusta
  • 200 gramów ryżu
  • 1/5 kg pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • nać zielonej pietruszki
  • czarny pieprz i sól himalajska lub morska
  • 1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego
  • oliwa z oiwek extra virgin (opcjonalnie)
  • cytryna (opcjonalnie)

fitness dating website Sos

  • 1/2 litra wody
  • 150 gramów koncentratu pomidorowego (1/2 słoiczka 200 gramów)
  • listek laurowy
  • ziele angielskie
  • łyżka oleju kokosowego
  • sól himaljska lub morska i czarny pieprz
  • 1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego

http://weselny-duet.pl/visre/pieor/301  

PRZYGOTOWANIE

  1. Ryż gotuję al dente. Do wody w której go gotuję dodaję 1/2 łyżeczki kurkumy oraz sól
  2. Następnie obieram cebulę i czosnek, i kroję w drobną kostkę, kolejno podsmażam na patelni
  3. Pieczarki myję, także kroję w drobną kostkę, po czym dodaję na patelnię wraz z siemieniem lnianym i smażę przez kilka minut, solę oraz pieprzę. Następnie warzywa wraz z pietruszką dodaję do ugotowanego ryżu i wszystko razem mieszam
  4. Z kapusty wykrawam głąb następnie kapustę sparzam (w garnku z wrzątkiem przez około 15 minut)
  5. Sparzoną kapustę wyciągam z wody oraz studzę. Następnie odcinam listki i kolejno zgrubienia z każdego listka
  6. Przygotowany farsz przekładam kolejno na przygotowane liście. Najpierw zawijam liść na dole na farsz, po czym boki i robię gołąbka, tak aby wykorzystać całego liścia
  7. Szykuję duży garnek na którego spodzie kładę liście kapusty, tak aby pokryły cały spód (używam tych niekształtnych lub porwanych). Następnie układam w garnku gołąbki jeden koło drugiego warstwami
  8. Szykuję sos: Wodę doprowadzam do wrzątku, dodaję koncentrat pomidorowy, 2 listki laurowe, 5-6 ziarenek ziela angielskiego, solidną łyżkę oleju kokosowego, siemię lniane, sól i pieprz. Wszystko kilka minut gotuję i zalewam poukładane w garnku gołąbki. Garnek przykrywam pokrywką i gotuję na małym ogniu do godziny do czasu, aż kapusta będzie miękka
  9. Podaję na ciepło skroplone oliwą, sokiem z cytryny oraz posypane czarnym pieprzem

http://pialadunia.es/?espikoleto=conocer-a-esa-mujer-descargar&931=bc Idealnie będą się prezentowały na świątecznym stole.

follow site Smacznego!

Hej! Wkładam całe serce w to co robię, a  dzieleniem się pomnażamy dobro, więc uradujesz moje serducho, jak podzielisz się tym wpisem z kimś, kogo znasz, kto by na tym skorzystał! Moim celem jest zawsze pomoc tak wielu osobom, jak tylko mogę, zachęcając je do bardziej świadomego jak i pysznego jedzenia i życia! Ale nie mogę tego zrobić bez Ciebie. Dziękuję Ci! Jesteś wielka!

 Ściskam

Daria x

http://www.tentaclefilms.com/?yutie=c-iq-option&98b=a7  

http://lokoli.com/?rtyt=site-de-rencontre-musulman-en-belgique-gratuit&fd0=24  

Related Posts