Enter your keyword

3 Fasolowy Gulasz Cytrynowo – Kokosowy

3 Fasolowy Gulasz Cytrynowo – Kokosowy

3 Fasolowy Gulasz Cytrynowo – Kokosowy

3 Fasolowy Gulasz Cytrynowo – Kokosowy Ciekawy Smak Wegański i Bez Glutenu. Wszelkie strączki to źródło wartościowego roślinnego białka, witamin i składników mineralnych. Nie tylko świetnie odżywiają ciało, ale  także są syte i umiejętnie przygotowane bardzo smakowite.

source link Każdy z nas zapewne jakąś fasolę jadł, aczkolwiek nie wszyscy zdają sobie sprawę jak wiele różnych fasolowych odmian istnieje. Zatem nawet jak nie jesteśmy zwolennikami białej fasoli, możemy polubić czerwoną lub czarną, albo jeszcze inną. Każda z fasolowych odmian oferuje nam inne odżywcze i smakowe zaplecze. Użycie na przykład dwóch czy trzech odmian w jednym daniu, tak jak ja w dzisiejszej propozycji to bardzo ciekawe połączenie. Przyjemne zaskoczenie w smaku i jednocześnie świadomość pozytywnego odżywienia ciała, czy można chcieć więcej? Nie! 3 Fasolowy Gulasz Cytrynowo – Kokosowy Ciekawy Smak Wegański i Bez Glutenu.

source url  

img_6044_fotor

PRZEPIS

SKŁADNIKI

  • garść zielonej fasolki szparagowej
  • 1 puszka czarnej fasoli
  • 1 puszka fasoli czarne oczko
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • sól himalajska
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 1/2 cytryny
  • olej kokosowy do smażenia (opcjonalnie rzepakowy)
  • 1/2 puszki mleczka kokosowego

PRZYGOTOWANIE

  1. Cebulę i czosnek obieram, drobno kroję. Rozgrzewam olej na patelni i podsmażam cebulę, i czosnek. Po kilku minutach smażenia dodaję sól i kurkumę. Kolejno dodaję puszkę z pomidorami i smażę kolejne kilka minut
  2. Następnie dodaję fasolkę czarne oczko i czarną fasolę, wszystko razem smażę przez około 5 minut
  3. Fasolkę szparagową myję (możesz wedle gustu odciąć końce) i kolejno dodaję na patelnię
  4. Cytrynę myję kroję na 4 kawałki i dodaję na patelnię
  5. Zalewam wszystko gorącą wodą i pozostawiam na małym ogniu na 15 minut. Mieszam co jakiś czas
  6. Następnie dodaję mleczko kokosowe i wszystko razem mieszam
  7. Serwuję z brązowym ryżem

http://yuktung.com.my/esnew/1768 Smacznego!

Hej! Wkładam całe serce w to co robię, a  dzieleniem się pomnażamy dobro, więc uradujesz moje serducho, jak podzielisz się tym wpisem z kimś, kogo znasz, kto by na tym skorzystał! Moim celem jest zawsze pomoc tak wielu osobom, jak tylko mogę, zachęcając je do bardziej świadomego jak i pysznego jedzenia i życia! Ale nie mogę tego zrobić bez Ciebie. Dziękuję Ci! Jesteś wielka!

 Ściskam

Daria x

Related Posts