Enter your keyword

Batatowe Burgery Wegańskie i Bezglutenowe Pyszności.

Batatowe Burgery Wegańskie i Bezglutenowe Pyszności.

Batatowe Burgery Wegańskie i Bezglutenowe Pyszności.

Batatowe Burgery Wegańskie i Bezglutenowe Pyszności. Przepis pierwsza klasa. Szczególnie dla osób lubujących sie w batatach/słodkich ziemniakach. A znudziły im sie batatowe frytki bądź pure. Na tej podstawie właśnie powstał ten przepis.

watch Były bataty, chciało mi sie ich, ale chciało mi sie ich inaczej. Kto nie lubi burgerów? bo ja wszelakie roślinne uwielbiam. Siedzę w samolocie i piszę o batatowych burgerach. Na około zapachy odgrzewanych w mikrofali sztucznie miękkich wypełnionych ‘E’ cudami panini. A ja mam mojego burgera – własnego wysiłku. W domowym chlebku, z młodym i świeżym szpinaczkiem, pycha. Odrobina wysiłku, a ile zdrowia, przyjemności i co więcej satysfakcji, i ile złotówek w kieszeni. W życiu raczej jestem szczodra i ani sobie ani nikomu niczego nie żałuję ale jakoś nie lubię płacić za niejakościowe i bezwartościowe produkty. Zapraszam na: Batatowe Burgery Wegańskie i Bezglutenowe Pyszności.

enter IMG_5055_Fotor

PRZEPIS

SKŁADNIKI

http://joetom.org/masljana/3292  

  • 2 małe bataty
  • 1 i ½ szklanki kaszy jaglanej (ugotowanej)
  • 2 czerwone pokrojone drobno cebule
  • 1 ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę)
  • 1 garść młodego szpinaku
  • 1 garść świeżej kolendry lub innego zioła (kopru, pietruszki, mięty)
  • 1 łyżeczka soli morskiej lub himalajskiej
  • 1 łyżeczka czarnego pieprzu
  • 1/3 łyżeczki mielonego kminu
  • 1/3 łyżeczki mielonej kolendry
  • olej kokosowy do smażenia

PRZYGOTOWANIE

  1. Rozgrzewam piekarnik do 200°C
  2. Bataty myję, zawijam w folię aluminiową i piekę, aż będą miękkie (gotowość sprawdzam widelecem po około 40 minutach)
  3. Podczas gdy bataty sie pieką gotuję kaszę jaglaną
  4. Kolejno siekam drobno cebulę, czosnek, kolendrę i szpinak
  5. Gotowe bataty po przestygnieciu obieram ze skórki następnie przekładam do blendera. Dodaję ugotowaną kaszę, pozostałe przygotowane produkty oraz przyprawy. Blenduję dosłownie przez chwilę aby wszystko się wymieszało. Unikam blenowania na całkiem gładką masę
  6. Formuję burgery/kotleciki, obtaczam w żytniej lub bezglutenowej mące i smażę na patelni przez około 2 minutki z każdej strony
  7. Opcjonalnie można upiec w piekarniku. Te smażone pochłaniają dość dużo oleju

http://web-impressions.net/fister/1844 Smacznego.

Hej! Wkładam całe serce w to co robię, a  dzieleniem się pomnażamy dobro, więc uradujesz moje serducho, jak podzielisz się tym wpisem z kimś, kogo znasz, kto by na tym skorzystał! Moim celem jest zawsze pomoc tak wielu osobom, jak tylko mogę, zachęcając do bardziej świadomego jak i pysznego jedzenia i życia! Ale nie mogę tego zrobić bez Ciebie. Dziękuję Ci! Jesteś wielka!

 Ściskam

Daria x

Related Posts