Enter your keyword

Jaglane ala Rafaello – Wegańskie, bez Cukru i Glutenu

Jaglane ala Rafaello – Wegańskie, bez Cukru i Glutenu

Jaglane ala Rafaello – Wegańskie, bez Cukru i Glutenu

Jaglane ala Rafaello – Wegańskie, bez Cukru i Glutenu. Kasza jaglana sprawdza się rewelacyjnie w wielu potrawach. Śmiało można kaszę spożywać z mlekiem na śniadanie, z gulaszem na obiad, jest świetnym zdrowym zamiennikiem kaszy kuskus. Kasza ta jest bardzo zdrowa, jest jedyną kaszą odkwaszającą.

go site Dla mnie idealna do pieczenia zdrowych ciast. Aby ciasto z kaszy się nie rozpadało dodaję siemię lniane – zobacz przepis i olej kokosowy. Bardzo istotne jest aby ciacho także bardzo dobrze wystygło, gdyż jak jest gorące to nie trzyma się kupy. Jaglane ala Rafaello – Wegańskie, bez Cukru i Glutenu. Zapraszam!

PRZEPIS


SKŁADNIKI

source Ciasto

  • 100 gramów kaszy jaglanej (woreczek)
  • 1 łyżka siemienia lnianego (zmielone i zalane 6 łyżkami gorącej wody)
  • 10 daktyli (drylowane i zalane wrzątkiem na 10 minut) następnie drobno pokrojone
  • 1 szklanka wiórków kokosowych
  • 2 łyżki oleju kokosowego (zimno tłoczony)
  • 4 łyżki ksylitolu lub syropu klonowego (lub miodu – dla nie wegan)

source url Krem

  • 1 puszka mleka kokosowego (schłodzonego w lodówce przynajmniej przez 2 godziny)
  • 1/2 szklanki ksylitolu
  • 2 łyżki syropu klonowego  (lub miodu – dla nie wegan)

follow  

PRZYGOTOWANIE

http://flywind.com.br/bakester/1927 Ciasto

  1. Kaszę przekładam do durszlaka i płuczę w bardzo zimnej wodzie (pozbywam się w ten sposób goryczy)
  2. Ponownie kaszę przekładam do garnka, zalewam wodą i gotuję przez 20 minut (aż będzie miękka). Odcedzam
  3. Do ugotowanej kaszy dodaję szklankę wiórków kokosowych, przygotowane daktyle, siemię lniane i ksylitol. Wszystko blenduję na gładką jednolitą masę. Jak masa wyjdzie zbyt gęsta to dolewam 1/2 szklanki roślinnego mleka
  4. Rozgrzewam piekarnik do 190°C
  5. Gotową masę przekładam do tortownicy (ja miałam pod reką dużą stąd ciasto wyszło cienkie – im mniejsza tortownica ciasto wyjdzie grubsze). Ciasto samo w sobie nie rośnie
  6. Piekę ciasto w piekarniku przez 20 minut. Ciasto po upieczeniu nie będzie sztywne, więc czekam aż całkowicie wystygnie i zesztywnieje

http://unikeld.nu/?ioweo=auto-opzioni-binadie&9a3=af Krem

  1. Otwieram puszkę z mlekiem kokosowym. Oddzielam gęsta śmietanę od wody
  2. Gęsta śmietanę ubijam przez około 3 min –  tak jak białko jajka, stopniowo dodając ksylitol (można zmielić na puder)
  3. Na końcu wystudzone już ciasto zdobię bitą kokosową śmietanką syropen klonowym lub miodem

source site Smacznego.

Hej! Wkładam całe serce w to co robię, a  dzieleniem się pomnażamy dobro, więc uradujesz moje serducho, jak podzielisz się tym wpisem z kimś, kogo znasz, kto
by na tym skorzystał!

Moim celem jest zawsze pomoc tak wielu osobom, jak tylko mogę, zachęcając
do bardziej świadomego jak i pysznego jedzenia i życia! Ale nie mogę tego zrobić bez Ciebie. Dziękuję Ci! Jesteś wielka!

Ściskam

Daria x

Related Posts