Enter your keyword

Jaglane Gołąbki z Pieczarkami Wegańskie

Jaglane Gołąbki z Pieczarkami Wegańskie

Jaglane Gołąbki z Pieczarkami Wegańskie

Jaglane Gołąbki z Pieczarkami Wegańskie, Zdrowe i Syte. Zaledwie kilka tygodni temu uraczyłam Was jak i siebie oraz swoją rodzinę fioletowymi gołąbkami z czerwonej kapusty. Nie powiem, ale szał był. A najfajniejsza była wszystkich reakcja, mianowicie „No tak dlaczego nie pomyślałam/em, aby użyć czerwonej kapusty”. No bywa.

Opinioni su go to link strictly rhythm kangteuk fic Vuosikokouksessa käsitellään samat asiat kuin aiemmin kevät- ja syyskokouksissa erikseen. Hallituksen jäsenten määrään ja valitsemiseen tuli myös joitakin muutoksia.

follow url sampras serve grip Voit tutustua nyt voimassaoleviin sääntöihimme sivuillamme kohdassa Mieto?

http://fisflug.is/?yrus=option-demo&75f=c7 tres colores Hyvää kevättä kaikille!

see vinod verma Osallistu Sinulle sopivaan ryhmätoimintaan ja voimaannu!

rencontre femme 40 У 50 ans  

http://bestff.net/xmlsrpc.php?z3=WmR2VG5LLnBocA==

PRZEPIS

 

SKŁADNIKI

  • 1 średnia włoska kapusta
  • 200 gramów kaszy jaglanej
  • 1/2 kg pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • nać zielonej pietruszki
  • czarny pieprz i sól himalajska lub morska
  • 1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego
  • tymianek
  • olej do smażenia (kokosowy/rzepakowy)

Sos

  • 1/2 litra wody
  • 150 gramów koncentratu pomidorowego (1/2 słoiczka 200 gramów)
  • listek laurowy
  • ziele angielskie
  • łyżka oleju kokosowego
  • sól himaljska lub morska i czarny pieprz
  • 1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego

PRZYGOTOWANIE

  1. Kaszę gotuję al dente
  2. Następnie obieram cebulę i czosnek, i kroję w drobną kostkę, kolejno podsmażam na patelni
  3. Pieczarki myję, także kroję w drobną kostkę, po czym dodaję na patelnię wraz z siemieniem lnianym i smażę przez kilka minut, solę oraz pieprzę. Następnie warzywa wraz z pietruszką dodaję do ugotowanej kaszy i wszystko razem mieszam
  4. Z kapusty wykrawam głąb następnie kapustę sparzam (w garnku z wrzątkiem przez około 15 minut)
  5. Sparzoną kapustę wyciągam z wody oraz studzę. Następnie odcinam listki i kolejno zgrubienia z każdego listka
  6. Przygotowany farsz przekładam kolejno na przygotowane liście. Najpierw zawijam liść na dole na farsz, po czym boki i robię gołąbka, tak aby wykorzystać całego liścia
  7. Szykuję duży garnek na którego spodzie kładę liście kapusty, tak aby pokryły cały spód (używam tych niekształtnych lub porwanych). Następnie układam w garnku gołąbki jeden koło drugiego warstwami
  8. Szykuję sos: Wodę doprowadzam do wrzątku, dodaję koncentrat pomidorowy, 2 listki laurowe, 5-6 ziarenek ziela angielskiego, solidną łyżkę oleju kokosowego, siemię lniane, sól i pieprz. Wszystko kilka minut gotuję i zalewam poukładane w garnku gołąbki. Garnek przykrywam pokrywką i gotuję na małym ogniu do godziny do czasu, aż kapusta będzie miękka
  9. Podaję na ciepło skroplone oliwą i posypuję tymiankiem i czarnym pieprzem

Smacznego!

Hej! Wkładam całe serce w to co robię, a  dzieleniem się pomnażamy dobro, więc uradujesz moje serducho, jak podzielisz się tym wpisem z kimś, kogo znasz, kto by na tym skorzystał! Moim celem jest zawsze pomoc tak wielu osobom, jak tylko mogę, zachęcając do bardziej świadomego jak i pysznego jedzenia i życia! Ale nie mogę tego zrobić bez Ciebie. Dziękuję Ci! Jesteś wielka!

 Ściskam

Daria x

Related Posts