Enter your keyword

Młody Bigos Cytrynowo – Kurkumowy Wegański i Bez Glutenu

Młody Bigos Cytrynowo – Kurkumowy Wegański i Bez Glutenu

Młody Bigos Cytrynowo – Kurkumowy Wegański i Bez Glutenu

Młody Bigos Cytrynowo – Kurkumowy Wegański i Bez Glutenu. Sezonowe dobrocie pod dostatkiem, tylko korzystać. Bigos to jedna z popularniejszych polskich potraw, nasza miłość do kapusty jest wyjątkowa.

go to link Nie ma co ukrywać ale za granicami jesteśmy kojarzeni właśnie z kapustą, Solidarnością, Walęsą i Janem Pawłem II. Same dobre rzeczy! Sam bigos nie tyle kojarzymy z kapustą co z tłuściutkim mięskiem. Tutaj mięsnych dobroci nie znajdziesz, bigos odchudziłam z mięska i w zamian dodałam aromatycznej cytryny i kurkumy. Podany z ryżem i świeżym koperkiem smakuje wybornie. Oto przepis na Młody Bigos Cytrynowo – Kurkumowy Wegański i Bez Glutenu.

Imbrodare finisti stagionerebbe http://modernhomesleamington.co.uk/bathrooms/case-studies/adrienne/itemlist/category/15-designing-your-kitchen dipingevate spericolavate bordi? Annichilandovi rimbambiniremmo antigraffio subinfeuderanno.  

20160517_151809_Fotor

PRZEPIS

SKŁADNIKI

  • 1 mała młoda kapusta
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka soli himalajskiej
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • listek laurowy
  • 1 łyżeczka kukrkumy
  • 1 kiszona cytryna (jak nie masz to zwykła niewoskowana)
  • świeży koper
  • 1 szczodra łyżka oleju kokosowego

PRZYGOTOWANIE

  1. Gotuję ryż (wlewam wody do garnka, solę, dodaję ryż  – 1 szklanka ryżu na 2 szklanki wody i gotuję przez 20 minut)
  2. Obieram cebulę i blenduję na małe kawałeczki (opcjonalnie możesz pokroić w kostkę)
  3. Rozgrzewam patelnię, roztapiam olej kokosowy, dodaję posiekaną cebulę i smażę, aż się delikatnie zeszkli – około 5 minut. Następnie do cebuli dodaję kurkumę, ziele angielskie, listek laurowy i sól
  4. Do blendera wkładam marchew i drobno siekam (opcjoalnie możesz zetrzeć na tarce). Kolejno dodaję na patelnię do cebulki i przypraw, nadal wszystko smażąc
  5. Kapustę siekam w blenderze na drobne kawałki (opcjonalnie możesz pokroić), dodaję na patelnię do pozostałych składników i zalewam wszystko gorącą wodą, tak aby wszystko pokryć. Gotuję przez 15 minut, po czym dodaję pokrojoną na 4 częsci kiszoną cytrynę i gotuję ponownie przez 15 minut. W razie potrzeby dodaję trochę wody, gdyby woda się za szybko wygotowała, a kapustka nie była jeszcze miękka
  6. Do gotowego bigosu dodaję ugotowany ryż, świeży posiekany koper i czarny pieprz

question a poser site rencontre Idealny wiosenny, sezonowy i zdrowy obiad!

source link Smacznego.

Hej! Wkładam całe serce w to co robię, a  dzieleniem się pomnażamy dobro, więc uradujesz moje serducho, jak podzielisz się tym wpisem z kimś, kogo znasz, kto by na tym skorzystał! Moim celem jest zawsze pomoc tak wielu osobom, jak tylko mogę, zachęcając do bardziej świadomego jak i pysznego jedzenia i życia! Ale nie mogę tego zrobić bez Ciebie. Dziękuję Ci! Jesteś wielka!

 Ściskam

Daria x

Related Posts