Enter your keyword

Szpinakowy Żytni Naleśnik z Pieczarkami Wegański

Szpinakowy Żytni Naleśnik z Pieczarkami Wegański

Szpinakowy Żytni Naleśnik z Pieczarkami Wegański

Szpinakowy Żytni Naleśnik z Pieczarkami Wegański. Zielony, szpinakowy i pyszny, szaleństwo. Może i tak może, i nie. Aczkolwiek takiego rodzaju szaleństwa to ja sobie  i Tobie życzę każdego dnia. Nietuzinkowe połączenie smaków.

المواقع التي تربح المال Motywem moim jak zawsze przy mącznych potrawach jest unikanie pszennych ziaren (w tym orkiszu i durum ze względu na ich nietolerancję), a szczególnie białej rafinowanej i w dzisiejszych czasach genetycznie modyfikowanej pszennej mąki.  Dobrym rozwiązaniem na ten problem jest mąka żytnia (zawiera gluten) lub wszelakie bezglutenowe (gryczana, ryżowa, kokosowa, tapioka, ryżowa, jaglana), a jak nie masz uczulenia na orzechy świetnie się sprawdza także migdałowa. Zielonego koloru naleśnikowi nadał świeży, młody pełen dobroci szpinak. Naleśnik w połączeniu z kremowymi pieczarkami wyszedł obłędnie pyszny. Oto Szpinakowy Żytni Naleśnik z Pieczarkami Wegański. Zapraszam.

mujeres solteras de lima metropolitana IMG_5135_FotorIMG_5134_Fotor

PRZEPIS

SKŁADNIKI

go to site naleśnik

  • 1 szklanka mleka roślinnego (tu wedle wyboru)
  • garść szpinaku
  • 3/4 szklanki mąki żytniej
  • 1 jajko (lub 1 łyżka zmielonego ziarna chia zalana 6 łyżkami gorącej wody)
  • szczypta soli morskiej lub himalajskiej/różowej

madre soltera hombre soltero farsz

  • opakowanie pieczarek
  • 1/2 łyżki oleju kokosowego
  • 1/3 łyżeczki kurkumy
  • 2 łyżki śmietanki kokosowej
  • 1 czerwona cebula
  • świeże zioło do przystrojenia (koperek, pietruszka, kolendra) wedle uznania
  • szczypta soli morskiej lub himalajskiej/różowej

follow link  

PRZYGOTOWANIE

source url  

mujeres solteras en quito ecuador naleśnik

  1. Szpinak zalewam wrzątkiem na minutę aby sparzyć. Odciskam wodę i przedkładam szpinak do blendera
  2. Do blendera wlewam mleko i blenduję razem ze szpinakiem, aż zrobi się zielone
  3. Kolejno do blendera dodaję mąkę, jajko i sól, i blenduję aby składniki się wymieszały
  4. Rozgrzewam patelnię dodaje kroplę oleju i smażę szczodre (grubsze) naleśniki

farsz

  1. Myję, osuszam i kroję pieczarki (kroje wedle uznania)
  2. Rozgrzewam patelnię, dodaję olej kokosowy i podsmażam pieczarki. Jak zaczną puszczać wodę dodaje kurkumę, szczyptę soli i śmietankę. Duszę przez 5 minut

Gotowego naleśnika kładę na talerzu, faszeruję przygotowanymi pieczarkami, dodaję kilka pierścieni czerwonej cebuli i wybrane świeże zioła. Jest taki pyszny, że jeden może Cię nie zadowolić.

 

Hej! Wkładam całe serce w to co robię, a  dzieleniem się pomnażamy dobro, więc uradujesz moje serducho, jak podzielisz się tym wpisem z kimś, kogo znasz, kto by na tym skorzystał! Moim celem jest zawsze pomoc tak wielu osobom, jak tylko mogę, zachęcając do bardziej świadomego jak i pysznego jedzenia i życia! Ale nie mogę tego zrobić bez Ciebie. Dziękuję Ci! Jesteś wielka!

 Ściskam

Daria x

Related Posts