Enter your keyword

Wegańskie “Suszi” Awokado Batat i… Same Pyszności

Wegańskie “Suszi” Awokado Batat i… Same Pyszności

Wegańskie “Suszi” Awokado Batat i… Same Pyszności

Wegańskie “Suszi” Awokado Batat i… Same Pyszności. Ile z Was jeszcze kojarzy jedzenie sushi z jedzeniem surowej ryby? bo mi się nadal takie historie o uszy obijają. Gdzieś tam ziarenko prawdy w tym jest – to ziarenko to fakt, że ryby jak najbardziej można użyć do przygotowania sushi. Zazwyczaj są to drobniutkie kawałeczki ryby połączone zazwyczaj z ryżem i innymi składnikami. W tym często warzywami i niekoniecznie ryba musi być surowa. Zatem nie taki diabeł straszny jak go malują.

binäre optionen indikatoren mt4 Aczkolwiek aby rozwiać wszelakie wątpliwości, bo wyobraźnia czasem płata figle, pomyślałam, że przygotuję i podsunę Wam fajny przepis na wegańskie “suszi”, bo takie lubię. Pamiętaj, że zawsze możesz dodać swoje ulubione składniki. Moja mama na przykład  lubi z tuńczykiem, choć w tej wersji też je uwielbia. Zapraszam na Wegańskie “Suszi” Awokado Batat i… Same Pyszności.

go IMG_5115_Fotor

go site  

PRZEPIS

SKŁADNIKI

  • szklanka ugotowanego ryżu (nie użyłam specjalnego do sushi bo tylko miałam basmati ryż – uwielbiam, a uwielbiam jego aksamitność, więc voilà)
  • 1 dojrzale awokado
  • 1 czerwona, słodka papryka
  • 1/2 ugrilowanego batata (słodki ziemniak)
  • garść rukoli
  • 1 czerwona cebula
  • łyżka oliwy
  • 4 glony/liście do sushi (w opakowaniu zazwyczaj jest 6) Z jednego liści wychodzi 6 kawałków sushi – na osobę idealnie
  • sos sojowy (ekologiczny) – modyfikowana soja to okropieństwo. (Z soją także warto być uważnym przy wysokim poziomie estrogenów)

http://bilgiwebs.com/?plemjaw=mujeres-solteras-nezahualcoyotl&1ee=05 Zestaw do sushi –  najbardziej potrzebna jest podkładka do zawijania

PRZYGOTOWANIE

  1. Gotuję ryż ale nie rozgotowuję. Lubię jak jest sypki i al dente
  2. W czasie kiedy ryż się gotuje, zawijam batata w folię i wstawiam albo do piekarnika albo grilluję, aż będzie miękki. Na grillu sprawa ma się szybciej niż w kuchence. Tu mowie o mojej mega zwyczajnej i prostej kuchence
  3. Myję wszystkie warzywa oprócz cebuli
  4. Paprykę kroję na długie cienkie paski
  5. Awokado przekrawam na pól, wyciągam pestkę i kroję wzdłuż na jak najdłuższe lecz cienkie paski
  6. Cebulę obieram i kroję na półpierścienie
  7. Ugotowany ryż, odcedzam i zalewam zimna wodą, pozostawiam na durszlaku na kilka minut aby pozbyć się wody. Dodaję oliwę i mieszam
  8. Szykuję podkładkę do sushi i kładę na niej liścia/glonek (na glonie są paseczki one sugerują gdzie po zawinięciu można przecinać. Zatem ozaczone paseczki zostawiam po zewnętrznej stronie liścia

sito con opzioni binarie italiano Teraz kolejno układam:

  1. Na powierzchni  liścia układam ryż 0,5 centymetrową warstwę (pozostawiam puste 1,5 centymetra na początku i końcu liścia po to by po zawinięciu się ładnie skleiło)
  2. Następnie bliżej początku liścia ale na już wyłożonym ryżu w szerz liścia na jednej długości układam warzywa: awokado na nim rukolę, na rukoli paprykę, na papryce cebulę, na cebuli batata

follow site Zawijanie:

  1. Zawijam podkładkę tak jak bym zwijała roladę lub makowca. Jak dochodzę do końca, to te pozostawione 1.5 centymetra liścia smaruję wodą aby ładnie się wszystko skleiło

rencontre running Krojenie:

  1. Kroję wedle sugerowanych na liściach paseczków/kreseczek
  2. Proponuję użycie bardzo ostrego noża

Przygotowane “suszi” układam na talerzu. Serwuję z sosem sojowym. Patyczkami delikatnie podnosimy kawałek, moczymy w sosie sojowym i wcinamy. Sos sojowy jest słony, zatem wydobywa ze wszystkich składników ich pyszny smak.

Smacznego.

Hej! Wkładam całe serce w to co robię, a  dzieleniem się pomnażamy dobro, więc uradujesz moje serducho, jak podzielisz się tym wpisem z kimś, kogo znasz, kto by na tym skorzystał! Moim celem jest zawsze pomoc tak wielu osobom, jak tylko mogę, zachęcając do bardziej świadomego jak i pysznego jedzenia i życia! Ale nie mogę tego zrobić bez Ciebie. Dziękuję Ci! Jesteś wielka!

 Ściskam

Daria x

Related Posts