Enter your keyword

Fit Zgrabna Dyniowa Babka czyli bez Cukru, Glutenu i Jajek

Fit Zgrabna Dyniowa Babka czyli bez Cukru, Glutenu i Jajek

Fit Zgrabna Dyniowa Babka czyli bez Cukru, Glutenu i Jajek

Spontaniczna babka upieczona na szybko. Zastanawiając się co zrobić z dynią… wylądowała ona w babce. Całkiem trafnie, gdyż nadała jej wilgotnej struktury. Unikając rafinowanego cukru wybrałam miód (lub syrop klonowy dla wegan), który w połączeniu z piernikową przyprawą nadał babce rewelacyjny aromatyczny zapach i boski słodki smak.

curso de opções binarias download Opcjonalnie jak nie jesteś uczulona na gluten możesz użyć mąki orkiszowej lub żytniej. Jak na słodkości to całkiem zgrabna babka muszę przyznać. Tony dobroci w dyni, we wszystkich składnikach. Tylko parzyć herbatkę i zajadać przy świątecznym stole.

http://creatingsparks.com.gridhosted.co.uk/dna/think/  

source link IMG_3317_Fotor-1

PRZEPIS


follow link  

SKŁADNIKI

  • 200 gramów mąki bezglutenowej
  • 1 szklanka startej surowej dyni
  • 4 łyżki miodu (lub 6 syropu klonowego)
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 3 łyżki zmielonego siemienia lnianego
  • 1/3 szklanki oleju z pestek winogron
  • 1 łyżeczka przyprawy piernikowej (zrób sama)
  • 6 suszonych śliwek
  • 2 łyżki pestek dyni

watch  

PRZYGOTOWANIE

  1. Rozgrzewam piekarnik do 180ºC
  2. Siemię lniane zalewam 1/3 szklanki wody i odstawiam na 10 minut
  3. Wszystkie składniki razem z siemieniem lnianym ale poza pestkami dyni oraz śliwkami wkładam do blendera i blenduję do uzyskania gładziutkiej masy. Teraz dodaję śliwki i dosłownie blenduję kilka sekund. Tak aby śliwki pozostały w masie w większych kawałkach
  4. Szykuję silikonową foremkę do babki. Na spód foremki na około wysypuję pestki dyni. Następnie wlewam do foremki przygotowaną masę i wkładam foremkę do piekarnika
  5. Piekę przez około 30 minut. Środek sprawdzam wykałaczką. Po wbiciu w ciacho ma być sucha, wtedy ciasto jest gotowe
  6. Wyłączam i otwieram piekarnik,  pozostawiając ciasto do ochłonięcia przez około 20 minut. Następnie wyciągam z piekarnika i czekam aż całkowicie wystygnie
  7. Finalnie przykrywam foremkę talerzem i odwracam pozostawiając gotową  babkę na talerzu
  8. Posypuję cynamonem

forex binary options youtube Bezgrzesznego smacznego!

Hej! Wkładam całe serce w to co robię, a  dzieleniem się pomnażamy dobro, więc uradujesz moje serducho, jak podzielisz się tym wpisem z kimś, kogo znasz, kto
by na tym skorzystał!

Moim celem jest zawsze pomoc tak wielu osobom, jak tylko mogę, zachęcając
do bardziej świadomego jak i pysznego jedzenia i życia! Ale nie mogę tego zrobić bez Ciebie. Dziękuję Ci! Jesteś wielka!

Ściskam

Daria x

Related Posts