Enter your keyword

Bezgrzeszne Czekoladowo-Kokosowe Trufle

Bezgrzeszne Czekoladowo-Kokosowe Trufle

Bezgrzeszne Czekoladowo-Kokosowe Trufle

Bezgrzeszne, pelene dobroci kokosowo – czekoladowe trufle

20150131_150303 20150131_150343 20150131_150303-001

PRZEPIS

  • czas 20 minut
  • trudność łatwe
  • dieta bez glutenu, cukru, jaj, nabiału

SKŁADNIKI

  •  2 szklanki mąki kokosowej (zmielone wiórki kokosowe)
  • 2 łyżki kakao, ½ szklanki mleka (migdałowe lub kokosowe)
  • ½ szklanki ksylitolu (cukier z kory brzozy)
  • 2 łyżki oleju kokosowego

 

PRZYGOTOWANIE

  1. Wszystkie składniki (oprócz oleju kokosowego i 1/3 szklanki maki kokosowej) wrzucam do blendera
  2. Roztapiam olej kokosowy (wsadzam olej do szklanki, a nastepnie szklankę do miseczki z gorącą wodą). Roztopiony olej dodaję do reszty skladników i blenduję około dwóch minut do momentu kiedy uzyskam klejącą się masę.
  3. Teraz to już czyste przyjemności, formuję małe kuleczki i obtaczam je w mące kokosowej (tej, którą pozostawiłiśmy na boku).
  4. Na końcu czas na chłodzenie w lodówce przynajmniej przez jedną godzinę.

Masa sama w sobie jest tak pyszna, że grzechem było by nie pogrzebać w niej paluchami przed chłodzeniem.

Czas przygotowania – jedyne 20 minut na zrobienie pysznie pożywnej przekąski. Wychodzi okolo 20 trufli.

Smacznego.

Related Posts