Enter your keyword

Chleb Bezglutenowy z Siemieniem Lnianym i Pestkami Dyni – Szczęśliwy Brzuch

Chleb Bezglutenowy z Siemieniem Lnianym i Pestkami Dyni – Szczęśliwy Brzuch

Chleb Bezglutenowy z Siemieniem Lnianym i Pestkami Dyni – Szczęśliwy Brzuch

source url Czy mamy modę na dietę bezglutenową? Nie wiem. Jedyne co wiem, to, że mi chlebek bezglutenowy służy. Innymi słowy mój brzuszek nie daję mi negatywnych znaków (wzdęć), a raczej jest szczęśliwy po jego zjedzeniu. Do tej pory nie robiłam fachowych testów czy jestem rzeczywiście uczulona na gluten. Jak zrobię to napiszę. Wiem jednak, że metoda prób eliminacyjnych lub zamiennych produktów – czyli co mi służy, a co nie się tu definitywnie sprawdza. Interesujące jest także moje badanie chlebka z mąki orkiszowej. Takowa również mi służy (nie powoduje wzdęć). Tutaj także dokonałam śledztwa i nauczylam się, że gluten zawarty w orkiszu jest dużo lepiej przyswajalny i nie powoduje szkód w jelitach takich jak ten zawarty w mące pszennej. Dlaczego przepis na następny chlebek? Taki kaprys! A tak poważnie jakoś tak mam, że jesienią i zimą chce mi się jeść więcej chleba. Jak już jeść więcej to jeść taki dobrej jakości. Taki w którym wiem co jest. Oto przepis.

PRZEPIS


SKŁADNIKI

  • ½ kg mąki bezglutenowej (gotowa mieszanka kilku mąk)
  • 8 g suszonych drożdży
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek (extra virgin)
  • 1 łyżeczka soli himalaskiej lub morskiej
  • 1 łyżeczka naturalnego miodu (drożdze lepiej będą pracowały) ale bez też wyjdzie
  • 1 łyżka pestek z dyni
  • 1 łyżka siemienia lnianego
  • 2 szklanki cieplej wody (możesz potrzebować więcej tak do 3 bo bezglutenowa mąka pije więcej wody)

PRZYGOTOWANIE

  1. Odmierzam mąkę oraz drożdże i mieszam razem w dużej misce. Następnie wsypuję mieszankę do blendera
  2. Stopniowo dolewam wodę i wszystko blenduję, aż do uzyskania gładkiej ale nie bardzo gęstej masy (tutaj ta masa ma być jeszcze lejąca). Proponuję dodawać wodę stopniowo i tą mase obserwować
  3. Na tym etapie dodaję miód, sól oraz olej i ponownie blenduję
  4. Teraz dodaje siemię lniane i pestki dyni. Kolejno mieszając wszystko łyżką
  5. Szykuję silikonową foremkę (22/10cm). Smaruję ja olejem i przelewam do niej całą masę
  6. Rozgrzewam piekarnik. Mój sposób jest taki, że włączam go na maksymalną temperaturę. Jak się rozgrzeje to temperaturę ustawiam na 180°C
  7. Wstawiam przygotowaną foremkę z chlebkiem do piekarnika. Piekę przez 50 minut
  8. Po upieczeniu wyłączam kuchenkę i pozostawiam chlebek do wystygnięcia

Wcinam ze smakiem! Nie mogę przestać szczególnie wtedy kiedy mam moją własnej roboty pastę pesto pod ręką. Upojnie smakuje także posmarowany olejem kokosowym.

can i buy diclofenac sodium over the counter in the uk

http://www.youngasianescorts.co.uk/?baletos=%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D8%AA%D9%8A%D8%AC%D9%8A%D8%A9-%D9%85%D8%A8%D8%AA%D8%AF%D8%A6-%D8%A7%D9%84%D8%AE%D9%8A%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D9%84%D8%AB%D9%86%D8%A7%D8%A6%D9%8A%D8%A9&8a8=2c استراتيجية مبتدئ الخيارات الثنائية Smacznego!

atrovent nebulizer price

Related Posts