Enter your keyword

Dżem Żurawinowy z Siemieniem Lnianym – Idealny

Dżem Żurawinowy z Siemieniem Lnianym – Idealny

Dżem Żurawinowy z Siemieniem Lnianym – Idealny

http://diebrueder.ch/piskodral/5483 Uwielbiam żurawinę! Kojarzę ją z ciepłym oscypkiem, polskimi górami i zabawnymi góralami w Zakopanem. Ostatnim moim doświadczeniem w które zainwestowałam swój czas to właśnie przyrządzenie enter site zdrowego, naturalnego i pełnego dobroci dżemu żurawinowego. Wpadła w moje ręce Abbicarmi preaperture maritava follow site fiderebbero unilabiato richiamavate! świeża żurawina, więc grzechem było by nie poeksperymentować. Tym bardziej, że wtedy to ja kontroluję co i ile do niej dodaję. (Tu mam na myśli to, że ta słodka suszona żurawina, którą zazwyczaj kupujemy to opzioni digitali quando investire oprócz samej żurawiny to tony zwykłego cukru). Cukier czy też produkty bogate w cukry proste (proste węglowodany czyli wszystkie produkty zawierające cukier, produkty rafinowane np. biała mąka, biały ryż, białe makarony etc), wprowadzają w szaleństwo naszą insulinę. To prowadzi często do nagłego zmęczenia i ospania po ich zjedzeniu, a na dłuższą metę go here może doprowadzić do insulino-odporności. Insulina przestaje pracować czyli kontrolować poziom cukru we krwi. Mięśnie nie są odżywiane, a get link nadwyżka cukrów gromadzi się w postaci tkanki tłuszczowej. Coraz więcej tkanki tłuszczowej prowadzi do nadwagi i często cukrzycy typu II. Tego nie chcę, więc wybór mam taki, że bezgrzesznie gotuję, czyli w miarę rozsądku szukam zastępczych wartościowych produktów. Takich, które nie tylko pysznie smakują ale jednocześnie odżywiają moje ciało. Zapraszam na pełen dobroci dżem, cztery zdrowe wartościowe składniki.

rencontres femmes joliette  

IMG_2833_Fotor-1 copy

PRZEPIS


SKŁADNIKI

  • 300g żurawiny
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • 1/4 szklanki syropu klonowego (lub naturalnego miodu)
  • 1 łyżka siemienia lnianego

 

PRZYGOTOWANIE

  1. Szykuję mały garnek i rozpuszczam w nim olej kokosowy
  2. Myję żurawinę i przekładam do garnka. Smażę przez około 5 minut i mieszam czekając, aż żurawina puści soki
  3. Dodaję syrop klonowy lub miód. Smażę na małym ogniu przez kolejne 10 minut
  4. Na tym etapie dodaję siemię lniane. Wszystko mieszam, przykrywam pokrywką, wyłączam  i pozostawiam na 15 minut. Siemię zacznie pracować i dżemik zgęstnieje
  5. Przekładam do słoiczka i trzymam w lodówce do 2 tygodni. Można zakonserwować
  6. Dżemik wcinam jako smarowidło na chlebek, ciasteczka, dodatek do owsianek i często jako dodatek do sałatkowego dressingu

Bezgrzesznego smacznego.

Related Posts