Kakaowo Kokosowa Orkiszanka – z Naturalnym Miodem ze Spadzi Drzew Iglastych

Kakaowo Kokosowa Orkiszanka – z Naturalnym Miodem ze Spadzi Drzew Iglastych

Kakaowo Kokosowa Orkiszanka – z Naturalnym Miodem ze Spadzi Drzew Iglastych

Kolejny dzień kolejna orkiszanka. Dzisiaj aczkolwiek troszkę więcej urozmaicenia. Nie lubię nudy i codziennie takiego samego śniadania. Dziś nowym składnikiem jaki testuję jest miód ze spadzi iglastych (jodły, świerku, sosny, modrzewiu). Jest to odmiana miodu, który powstaje ze spadzi zbieranej w lasach. Zawsze staram się ubarwić i urozmaicić sobie każdy poranek bo co nam więcej w życiu da tyle przyjemności ile nam daje pyszne jedzonko. Dzisiejsze dodatkowe urozmaicenie to arbuzowy koktajl. Kolorowo, zdrowo i pysznie! Zapraszam.

PRZEPIS

  • czas 10 minut
  • trudność łatwe
  • dieta bez cukru, nabiału, orzechów

SKŁADNIKI

  • 3/4 łyżki płatków orkiszowych
  • 1/2 szklanki wody
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 1 łyżka śmietanki kokosowej
  • 1 łyżeczka kakao
  • 1 łyżka ziaren słonecznika
  • 1 łyżka pestek dyni
  • 2 łyżki pestek/ziaren owocu granatu
  • 1 łyżka miodu świerkowego

 

PRZYGOTOWANIE

  1. Szykuję mały garnek, wsypuję płatki, wlewam wodę i gotuję 2-3 minutki, do momentu, aż się wszystko zagotuje
  2. Dodaję olej i gotuję kolejną minutkę (jak wolisz mniej gęstą orkiszankę to dolej na tym etapie troszkę więcej wody)
  3. Szykuję miseczkę, wlewam do niej orkiszankę, dodaję śmietankę i kakao. Energicznie mieszam
  4. Rozmieszaną orkiszankę posypuję ziarnami i polewam miodem

 

Odnośnie koktajlu arbuzowego. Zblendowałam 1/4 arbuza i wyszły mi dwie duże szklanki koktajlu. Prosto, orzeźwiająco i pysznie.

Same dobrocie. Tylko jeść. Świadomego smacznego!

“Dziel się dobrocią i udostępnij, co dobrego dajemy do nas samych wraca”

Related Posts