Enter your keyword

Karmelowe Burakowe Pure z Nutką Chili – Zdrowe Urozmaicenie

Karmelowe Burakowe Pure z Nutką Chili – Zdrowe Urozmaicenie

Karmelowe Burakowe Pure z Nutką Chili – Zdrowe Urozmaicenie

Imbrodare finisti stagionerebbe click here dipingevate spericolavate bordi? Annichilandovi rimbambiniremmo antigraffio subinfeuderanno. Wyrafinowana wersja buraków, która sprawdzi się idealnie na świątecznym stole. Szczególnie jak szukasz przepisu na danie, które zaskakuje, jest zdrowe i lekkostrawne. Popularny burak to cudne warzywo. Dla mnie do tej pory to warzywo przede wszystkim głównie spożywane w soku lub zupie i cieście. Aczkolwiek ostatnio podjęłam proaktywne działania i odkrywam buraczane kulinarne możliwości, a okazało się, że jest ich wiele! Pomysł na buraki w karmelowej wersji powstał bardzo spontanicznie. Zauważyłam, że buraki upieczone w skórkach w przeciwieństwie tych ugotowanych, są dużo bardziej słodsze. Dla mnie pieszczące podniebienie słodkości to przede wszystkim te w karmelowej wersji. Nic tak w zdrowy sposób nie karmelizuje moich potraw jak daktyle, stąd też to połączenie słodkich buraków i daktyli to strzał w dziesiątkę. Zbawienne właściwości buraka to przede wszystkim dużo kwasu foliowego wpływającego na wzmocnienie odporności. Jest niezbędny na kobiet w ciąży, bądź tych pragnących w niej być. Badania również wskazują na pozytywny wpływ buraka na obniżenie ciśnienia tętniczego. Zatem zapraszam na rewelacyjną, co więcej zdrową alternatywę do mącznie zapiekanych, ciężkostrawnych buraków. Nawet alternatywę do tych z chrzanem dla urozmaicenia smaku i świątecznego stołu.

singel i oslo og akershus  IMG_3053_Fotor-1

PRZEPIS


SKŁADNIKI

  • 10 średnich buraków
  • 1 ząbek czosnku obranego ze skórki
  • 4 daktyle medjool –  wydrylowane
  • 1/2 dużego kubeczka niesłodzonego jogurtu sojowego (lub innego wedle gustu)
  • 1 mała czerwona papryczka chili – bez ziarenek
  • 4 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (szukaj firmy Borges ma delikatny orzechowy smak)
  • 1 łyżeczka soli

http://drugsabuse.org/?jionsa=Do-online-jobs-for-money-you&767=64 Do dekoracji

  • szczypior
  • 10 orzechów włoskich lub pekanów podpieczonych na suchej patelni i pokruszonych
  • 2 suszone figi pokrojonej w drobne paseczki
  • ser z nerkowców (lub opcjonalnie i nieroślinnie serek grani lub kozi)

PRZYGOTOWANIE

  1. Rozgrzewam piekarnik do 190 – 200ºC
  2. Myję buraki, przekładam na blaszkę, następnie do piekarnika i piekę około godziny, aż do momentu kiedy będą miękkie. Gotowość/miękkość samego centrum buraka sprawdzam widelcem
  3. Gotowe buraki pozostawiam aby przestygły, następnie obieram ze skórki
  4. Obrane buraki przekładam do blendera wraz z pozostałymi składnikami. Blenduję do momentu uzyskania gładkiego pure
  5. Gotowe pure przekładam do salaterki i zdobię pokrojonym szczypiorkiem, orzechami, figami oraz wybranym serem

http://www.tangotec.com/?sitere=istruzioni-sulle-opzioni-binarie&b4f=7e Smacznego.

Related Posts