Enter your keyword

Kremowo Truskawkowe Ciacho Wegańskie

Kremowo Truskawkowe Ciacho Wegańskie

Kremowo Truskawkowe Ciacho Wegańskie

Ciacho pożądane już od paru dni, więc zdradzam tajemnicę. Nic tak wybornie nie smakuje jak truskawki z kremem, które są jednocześnie dobre dla ciała jak i dla ducha. Jest wiele sytuacji w których jemy coś pysznego, a potem prawimy sobie wyrzuty, że nie dobre dla zdrowia, że nie dobre dla ciała, figury, a w efekcie dla głowy, bo to głowa musi walczyć z tymi raczej mało pozytywnymi myślami (wyrzutami). My kobiety wiemy o tym najlepiej.

U mnie rozwiązanie jest proste, jak już jeść, to jest to co jest dobre i to co jest wartościowe. Tym bardziej, że można, bo to wszystko kwestia nawyku, a co lepsze bardzo często okazuje się łatwiejsze niż na samym początku się wydaje. Sama przez to przechodziłam, więc piszę z doświadczenia. Zatem otwieramy umysł i robimy taką małą rewolucje nowych nawyków! Przyłączysz się do mnie? Niech ta wiosna będzie wiosną zdrowych słodkości. Pieczemy ciacha rozpustne ale jednocześnie bezgrzeszne dla naszego zdrowia i tego fizycznego, i psychicznego, zgoda? Zapraszam zatem na Kremowo Truskawkowe Ciacho Wegańskie, bez rafinowanego cukru i jak sobie życzysz opcjonalnie bez glutenu.

PRZEPIS

  • czas 20 minut
  • trudność łatwe
  • dieta bez cukru, nabiału, jaj, opcjonalnie bez glutenu (roślinne/wegańskie)

SKŁADNIKI

  • 500 gramów płatków owsianych (możesz użyć bezglutenowych)
  • 400 gramów łuskanego słonecznika
  • 20 daktyli
  • 4 łyżki oleju kokosowego (dobrej jakości)
  • 2 puszki mleczka kokosowego (upewnij się aby miało gęsta śmietankę, bo to właśnie ona będzie potrzebna)
  • truskawki
  • 2 łyżki ksylitolu (zmielonego na puder)
  •  1 łyżka wiórków kokosowych
  • dużo miłości!

 

PRZYGOTOWANIE

  1. Słonecznik prażę na patelni, czekam kilka minut, aż zacznie pięknie pachnieć przesypuję do blendera
  2. Do blendera kolejno dodaję płatki owsiane, olej kokosowy i daktyle z których uprzednio usuwam pestki
  3. Wszystko blenduję na gładką masę
  4. Szykuję tortownicę (im większa tym ciacho cieńsze, gdyż to ciacho nie rośnie), do której przesypuję gotowo zblendowaną masę. Następnie masę równo paluchami uciskam
  5. Kolejno płuczę blender i zabieram się za robienie kremu. Dodaję dwa mleczka kokosowe, ale tylko tą gęsta jego część (śmietankę). Dodaję łyżkę ksylitou oraz wiórki kokosowe. Wszystko blenduję, aż się fajnie wymiesza
  6. Gotowy krem przekładam do tortownicy na uprzednio przygotowaną masę i równomiernie rozprowadzam
  7. Na samym końcu myję truskawki, pozostawiam na nich szypułki kolejno przekrawam na 4 części i układam na kremie – tutaj śmiało możesz użyć swojej inwencji twórczej
  8. Jak mi śpieszno to ciacho trzymam przez 10-15 minut w zamrażarce przez podaniem i voila! Po czym trzymam w lodówce. Ale tak naprawdę nie będę kłamać smakuje na drugu dzień

Smacznego!

 

Hej! Wkładam całe serce w to co robię, a  dzieleniem się pomnażamy dobro, więc uradujesz moje serducho, jak podzielisz się tym wpisem z kimś, kogo znasz, kto by na tym skorzystał! Moim celem jest zawsze pomoc tak wielu osobom, jak tylko mogę, zachęcając do bardziej świadomego jak i pysznego jedzenia i życia! Ale nie mogę tego zrobić bez Ciebie. Dziękuję Ci! Jesteś wielka!

 Ściskam

Daria x

Related Posts