Mango z Kokosową Bitą Śmietanką i Granatem – Gęsty Smoothie

Mango z Kokosową Bitą Śmietanką i Granatem – Gęsty Smoothie

Mango z Kokosową Bitą Śmietanką i Granatem – Gęsty Smoothie

Owoce Owoce Owoce! Naturalne, letnie, orzeźwiające koktajle. Pełne dobroci. Dziś panuje mango, egzotyczny, soczysty owoc o słodkim smaku. Świetnie komponuje się ze śmietanką kokosową i ziarnami granatu.

PRZEPIS 

  • czas 5 minut
  • trudność łatwe
  • dieta bez cukru, nabiału, orzechów


SKŁADNIKI

  • 1 dojrzałe mango (im bardziej dojrzałe tym bardziej słodkie)
  • 1 łyżka ubitej śmietanki kokosowej
  • kilka ziaren granatu
  • 1 łyżka cukru brzozowego (ksylitolu); alternatywnie miodu naturalnego

PRZYGOTOWANIE

1. Cieniutko obieram mango, wrzucam do blendera i blenduję, aż do momentu uzyskania gładziutkiej konsystencji

2. Jak robimy kokosową bitą śmietanę? Kupujemy puszkę mleka kokosowego – istotne jest aby w puszce był zgromadzony tzw gęsty tłuszcz (śmietanka), gdyż to właśnie on jest potrzebny do ubicia. Kupując puszkę warto nią potrząść – im mniej wody tym więcej śmietanki. Otwieramy puszkę, odlewamy wodę, dodajemy miód lub cukier brzozowy i ubijamy mikserem.

3. Zblendowane mango wlewamy do kielicha i stroimy ubitą śmietanką i ziarenkami granatu
Smacznego!
“Dziel się dobrocią i udostępnij, co dobrego dajemy do nas samych wraca”

Related Posts

  • Ewa

    Wygląda pysznie. Chyba nie zawaham się zrobić takiego deseru :).

    • Witaj Ewo,

      Palce lizać i to sama natura, więc polecam <3

      Serdecznie pozdrawiam.

      PS daj znać czy smakowało 🙂