Enter your keyword

Migdałowo Kokosowe Smarowidło Bez Cukru, Glutenu Wegańskie

Migdałowo Kokosowe Smarowidło Bez Cukru, Glutenu Wegańskie

Migdałowo Kokosowe Smarowidło Bez Cukru, Glutenu Wegańskie

Migdałowo Kokosowe Smarowidło Bez Cukru, Glutenu Wegańskie. Nieziemskie połączenie 3 smaków. Idealne smarowidło na zdrowy chlebek lub dodatek do porannej owsianki. Zdarza mi się też (ale cicho) podkraść łyżeczkę i wcinać bez niczego – czysta bezgrzeszna rozpusta!

Same cudownie pieszczące ciało składniki, czyste, nieprzetworzone, zawierajace cenne witaminy i składniki mineralne. Karmiące i odżywiające ciało. Czy można chcieć więcej? To byłby już chyba grzech! Jaka nutella – nigdy w życiu tej trucizny! Zbyt dużo naturalnej dobroci dostępnej na świecie, by krzywdzić nasze piękne ciała takimi rzeczami. Proof is in the pudding zatem do dzieła. Migdałowo Kokosowe Smarowidło Bez Cukru, Glutenu Wegańskie.

IMG_2641_Fotor

PRZEPIS

  • czas 15 minut
  • trudność łatwe
  • dieta bez cukru, glutenu, nabiału

SKŁADNIKI

  • 5 daktyli medjool – jak nie uda Ci się kupić medjool to szukaj naturalnych niekandyzowanych. Jak kupisz twarde to uprzednio namocz je w bardzo ciepłej wodzie na 10 minut
  • 1 szklanka migdałów
  • 1 łyżka naturalnego oleju kokosowego (virgin)
  • szczypta soli himalajskiej lub morskiej

PRZYGOTOWANIE

  1. Migdały podsmażam na suchej patelni, przesypuję do blendera i blenduję na bardzo drobniutkie kawałeczki
  2. Do zmielonych migdałów dodaję daktyle, sól, olej i wszystko razem blenduję do momentu uzyskania konsystencji masła orzechowego

Smacznego!

Hej! Wkładam całe serce w to co robię, a  dzieleniem się pomnażamy dobro, więc uradujesz moje serducho, jak podzielisz się tym wpisem z kimś, kogo znasz, kto by na tym skorzystał! Moim celem jest pomoc tak wielu osobom, jak tylko mogę, zachęcając do bardziej świadomego jak i pysznego jedzenia i życia! Ale nie mogę tego zrobić bez Ciebie. Dziękuję Ci! Jesteś wielka!

 Ściskam

Daria x

Related Posts