Enter your keyword

Mung Curry czyli Gulasz z Fasoli Wegański i Bezglutenowy

Mung Curry czyli Gulasz z Fasoli Wegański i Bezglutenowy

Mung Curry czyli Gulasz z Fasoli Wegański i Bezglutenowy

Mung Curry czyli Gulasz z Fasoli Mung Idealny. W Wielkiej Brytanii mówi się, że curry stało się narodową brytyjską potrawą. Nie ma weekendu, żeby Brytyjczycy nie gromadzili się w azjatyckich dzielnicach na tygodniowe tak zwane curry fix. Nawet, gdzie obecnie przebywam w Południowej Hiszpanii na Słonecznym Wybrzeżu – Raju Brytyjczyków – restauracje indyjskie to podstawa. Stały się chyba bardziej sławne niż sklepy z rybą  i frytkami – Fish& Chips. To tak podobnie jak kebab/p podobno stał się narodową potrawą Polski? Prawda to? Nie komentuję, nie podważam, bo nie wiem.

Wegańskie Curry to dla mnie zdecydowanie ciekawsza opcja niż typowe tradycyjne angielskie fish&chips. Czyli ryba w cieście bez smaku i zdechłe frytki polane octem zawinięte w gazetę. Ja nie lubię. Aczkolwiek podobno o gustach się nie dyskutuje. Poza tym wszystko wszędzie ma zakorzenione tradycje.

http://kokiqq.net/?ruuw=anti-martingale-binary-options&401=16 O samym curry udało mi się dyskutować z przedstawicielami nacji z których to danie pochodzi. Co to w ogóle jest curry? Wielu z nas kojarzy curry z żółtym proszkiem/przyprawą. Tak naprawdę curry jest rozumiane w świecie Indii jako gulasz. Gulasz do którego dodawana jest mieszanka przypraw takich jak garam masala, papryczka chilli w proszku, kolendra w proszku i żółta zabarwiająca wszystko kurkuma. Zawsze mieszane na świeżo nigdy gotowe proszki. Możemy jeść curry z kurczaka, curry z baraniny, wołowiny albo wegetariańskie lub wegetariańskie curry. To ostatnie to miejsce na wszelakie warzywa. W zasadzie to wszystko możemy „zcurryfikować” (moje słowo). Dzisiaj proponuję fasolowe curry. Fasolka mung to jedna z najbardziej odżywczych i bogatych w białko roślinne fasoli, połączona z aromatycznym gulaszem wybitnie pieści kubki smakowe. Zapraszam: Mung Curry czyli Gulasz z Fasoli Wegański i Bezglutenowy.IMG_4892_Fotor

PRZEPIS

SKŁADNIKI

  • 1 szklanka fasoli mung (ja użyłam czarnej można użyć zielonej)
  • 2 duże cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 paczki szpinaku
  • garść świeżej kolendry
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 1  szklanki mleka kokosowego
  • 1/2 łyżeczki mielonej kurkumy
  • sól

opcje binarne najniższy depozyt Opcjonalnie jak chcesz aby Ci wyszło curry z prawdziwego zdarzenia dodaj:

  • 1/2 łyżeczki garam masala
  • 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
  • 1/2 łyżeczki mielonej papryczki chili

PRZYGOTOWANIE

  1. Namaczam fasolę na min 2 godziny, a najlepiej na noc
  2. Obieram i kroję cebulę i czosnek. Podsmażam na łyżce oleju przez 5 minut. Po czym dodaję przyprawy i sól. Smażę przez kolejne 5 minut
  3. Do smażącej się cebuli dodaje pomidorki z puszki. Smażę przez 5 minut
  4. Kolejno dodaję uprzednio namoczoną fasolę i szklankę mleka kokosowego, pozostawiam na ogniu na 15 minut. Mieszam co jakiś czas. Po czym dodaję kolejną szklankę mleka kokosowego, szpinak i posiekaną kolendrę. Pozostawiam na malutkim ogniu do 30 minut minut. Aż fasolka będzie miękka

http://big-balloon.nl/author/admin/feed/ Im dłużej dusimy potrawę tym bardziej smaki w siebie wchodzą. Takie jest moje zdanie i zdanie moich kubków smakowych. Także polecam być cierpliwym.

go site Smacznego.

Hej! Wkładam całe serce w to co robię, a  dzieleniem się pomnażamy dobro, więc uradujesz moje serducho, jak podzielisz się tym wpisem z kimś, kogo znasz, kto by na tym skorzystał! Moim celem jest zawsze pomoc tak wielu osobom, jak tylko mogę, zachęcając do bardziej świadomego jak i pysznego jedzenia i życia! Ale nie mogę tego zrobić bez Ciebie. Dziękuję Ci! Jesteś wielka!

 Ściskam

Daria x

click  

Related Posts