Enter your keyword

Pasta Pesto z Suszonych Pomidorów – Zdrowa Wersja Wegańska Domowa

Pasta Pesto z Suszonych Pomidorów – Zdrowa Wersja Wegańska Domowa

Pasta Pesto z Suszonych Pomidorów – Zdrowa Wersja Wegańska Domowa

Dziś mam dla Ciebie bardzo użyteczną, zdrową i pyszną propozycję. Jest to pomidorowe pesto lub pasta z suszonych pomidorów. Dlaczego użyteczna propozycja? Otóż słoiczek gotowego pesto może nam służyć dosłownie do większości przygotowywanych dań.

http://www.tentaclefilms.com/?yutie=cosa-sono-le-opzioni-digitali-finanziarie&9f6=90 U mnie sprawdza się jako smarowidło na chlebek, jako sos do spaghetti i to zarówno tego makaronowego jak i kabaczkowego. Jako dressing do sałatek, dodatek do wszelakich roślinnych gulaszy. Ba nawet jako ketchup do normalnych, batatowych lub jamowych frytek. Bajka.

http://www.lahdentaiteilijaseura.fi/?siftifkar=bin%C3%A4ra-optioner-risk&5dc=47 Charakterystyczny, a dla mnie wyborny smak uzyskiwany dzięki procesowi suszenia sprawia, że mam na nie nieskończoną ochotę. Dlaczego zdrowa propozycja? Bo pomidory to kotajl witamin i minerałów. Te poddane procesom termicznym (ciepłu) zwiększają zawartość składników odżywczych. Dbasz o linie? Pewnie tak, kto nie dba. No i tu mam dobrą wiadomość dla Ciebie, pomidory to w większości woda, więc są niskokaloryczne. Poza tym posiadają blonnik, dzięki któremu dają szybko uczucie sytości. Nic więcej tylko blendować i się bezgrzesznie rozpuszczać.

Robots for binary options japan  

http://www.tangotec.com/?sitere=opzioni-binarie-e-fibonacci&9cd=8b IMG_2773_Fotor copy

http://arbhojpuri.com/download-song/4372/  

PRZEPIS


SKŁADNIKI

  • kubek suszonych pomidorów – staraj sie nie kupować tych marynowanych w oleju bo nie wiadomo jakich tam mieszanek oleju użyto. Jeżeli tylko takie marynowane znajdziesz to wypłucz je dobrze wodzie aby pozbyć się z nich tłuszczu
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki soli różowej lub morskiej
  • 1 cebula
  • garść orzechów nerkowca lub migdałów
  • ½ szklanki wody
  • ½ szklanki oliwy z oliwek (extra virgin) lub oleju rzepakowego

 PRZYGOTOWANIE

  1. Pomidory w kubku zalewam wrzątkiem i odstawiam przynajmniej na 30 minut
  2. Orzechy wsypuję do kubka, zalewam wodą, rownież odstawiam na 30 minut
  3. Obieram czosnek oraz cebulę. Cebulę kroję w kotkę i podsmażam, do momentu aż się zarumieni
  4. Po 30 minutach odlewam wodę z pomidorów i orzechow. Przekładam wszystko do blendera. Dodaję zarumienioną cebulę, surowy czosnek, sól, olej i wodę. Wszystko blenduję, aż do uzyskania bardzo gladziutkiej pasty
  5. Przekładam do słoiczka. Śmiało trzymam w lodówce do tygodnia

go here Smacznego!

Hej! Wkładam całe serce w to co robię, a  dzieleniem się pomnażamy dobro, więc uradujesz moje serducho, jak podzielisz się tym wpisem z kimś, kogo znasz, kto
by na tym skorzystał!

Moim celem jest zawsze pomoc tak wielu osobom, jak tylko mogę, zachęcając
do bardziej świadomego jak i pysznego jedzenia i życia! Ale nie mogę tego zrobić bez Ciebie. Dziękuję Ci! Jesteś wielka!

Ściskam

Daria x

Related Posts