Enter your keyword

Waniliowy Sernik bez Sera z Borówkami Wegański Bez Cukru i Glutenu

Waniliowy Sernik bez Sera z Borówkami Wegański Bez Cukru i Glutenu

Waniliowy Sernik bez Sera z Borówkami Wegański Bez Cukru i Glutenu

Waniliowy Sernik bez Sera z Borówkami Wegański Bez Cukru i Glutenu. Tak mi się spodobało pieczenie sernika bez sera, że upiekłam jeszcze jeden.

binäre optionen gold Przepis podobny do mojego pierwszego czyli Daktylowo Cytrynowego Sernika bez Sera. Sernik piekę używając tofu. Nie jestem wielką zwolenniczką smaku tofu, aczkolwiek w serniku sprawdza sie rewelacyjnie. Poza tym wiele także zależy od rodzaju i jakości tofu, atakże doświadczenia w jego przygotowaniu. Tutaj cały czas się rozwijam. Wiem, że pogonisz mnie z tymi borówkami w las, gdyż nie są w sezonie, choć jak Ci powiem jak do mnie przemawiały i oka puszczały na bazarze to mam nadzieje, że mi odpuścisz. Zapraszam: Waniliowy Sernik bez Sera z Borówkami Wegański Bez Cukru i Glutenu.

gratis dating fyn IMG_5097_Fotor

PRZEPIS

  • go site czas przygotowanie 15 minut pieczenie 50 minut
  • here trudność średnia
  • go site dieta bez cukru, pszenicy, orzechów

SKŁADNIKI

go http://www.tentaclefilms.com/?yutie=strategia-opzioni-digitali-90&84a=e6 spód

  • duży kubek ziaren słonecznika
  • 5 daktyli
  • 2 dojrzałe banany

http://highschool.isq.edu.mx/cr45/1679/assets/js/ie/400 masa

  • 1 kostka miękkiego tofu
  • 2 puszki mleka kokosowego (śmietanki) zatem odlewam wodę z puszki
  • 4 szczodre łyżki ksylitolu
  • 2 łyżki roztopionego oleju kokosowego
  • 1 duża laska wanilii
  • 1 szklanka rodzynek

PRZYGOTOWANIE

vedere variazioni opzioni binarie 60 sec S.R.L. - Via Grota Del Diau Zot 1 - 34074 Monfalcone (GO)45.7899713.56284: visualizza indirizzo, numero di telefono, CAP, mappa, indicazioni spód

  1. Słonecznik rumienię na rozgrzanej patelni. Po czym przesypuję do blendera. Dodaję również pozostałe składniki. Wszystko blenduję, aż uzyskam gładką masę
  2. Szykuję tortownicę, której dno natłuszczam kilkoma kroplami neutralnego oleju. Użyłam oleju z pestek winogron. Przygotowaną masę na spód przekładam do tortownicy i uciskam równomiernie na całym dnie
  3. Rozgrzewam piekarnik do 180°C

click masa

  1. Wszystkie składniki przekładam do blendera i blenduję, aż uzyskam gładziutką masę. Około 5 minut. Do gładziutkiej masy dosypuję rodzynki i blenduję kilka sekund aby się wmieszały w masę
  2. Gotową masę wlewam do tortownicy.
  3. Przygotowane ciasto wkładam do piekarnika i piekę do 60 minut. Masa zgęstnieje i nabierze konsystencji sernikowej
  4. Upieczone ciasto pozostawiam na kilka godzin aby dobrze wystygło. Po czym posypuję ksylitolowym pudrem (zmielony ksylitol)
  5. Układam borówki i finalnie posypuję ksylitolowym pudrem ponownie. Ma być słodko.

Jakość sernika zależna jest od jakości tofu – ja użyłam miękkiego i ekologicznego (soja genetycznie modyfikowana to okrucieństwo). Co do masy na samym początku jest dość rzadka. Nie przejmuj się, gdyż podczas pieczenia wszystko zaczyna się trzymać kupy.

Smacznego.

Hej! Wkładam całe serce w to co robię, a  dzieleniem się pomnażamy dobro, więc uradujesz moje serducho, jak podzielisz się tym wpisem z kimś, kogo znasz, kto by na tym skorzystał! Moim celem jest zawsze pomoc tak wielu osobom, jak tylko mogę, zachęcając do bardziej świadomego jak i pysznego jedzenia i życia! Ale nie mogę tego zrobić bez Ciebie. Dziękuję Ci! Jesteś wielka!

 Ściskam

Daria x

 

Related Posts