Enter your keyword

Loquat’owa Owsianka na Bogato Wegańska i Bez Cukru

Loquat’owa Owsianka na Bogato Wegańska i Bez Cukru

Loquat’owa Owsianka na Bogato Wegańska i Bez Cukru

Loquat (nieśplik japoński) jest to owoc, którego po raz pierwszy spróbowałam w Hiszpanii, a ostatnio na jego sezon trafiłam na Malcie. Owoc z pięknymi pestkami o brązowym brokatowym kolorze (wiem spostrzegam dziwne rzeczy).

mentally dating dave grohl sweatshirt Sam smak owocu nie jest bardzo słodki, konsystencja podobna trochę do nektarynki i trochę do śliwki – bardzo gładka ale jędrna. Jest to owoc łagodzący podrażnienia układu pokarmowego, bogaty w witaminę A rozpieszczającą skórę oraz błonnik, zatem takich dobroci nigdy za dużo. W słodkiej owsiance owoc smakuje wybornie.

Kumkwatowa Owsianka

PRZEPIS

truffe opzioni binarie  

SKŁADNIKI

  • 3 łyżki płatków owsianych
  • 1/2 szklanki roślinnego mleka (użyłam kokosowego)
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka ziaren chia
  • 1 łyżeczka ziaren sezamu
  • 1 łyżka syropu klonowego lub naturalnego płynnego miodu
  • 4 owoce loquat’u
  • szczypta wiórków kokosowych

PRZYGOTOWANIE

  1. Płatki wsypuje do garnka i zalewam odrobiną wody. Gotuję przez chwilkę (około minuty) i dolewam mleko, dodaję olej kokosowy i gotuję przez kolejna minutkę do momentu, aż olej się rozpuści
  2. Z owocu loquatu wyciągam pestki i kroję go na małe kawałki
  3. Szykuję miseczkę i gotową owsiankę przelewam z garnka do miseczki następnie polewam miodem, bądź syropem klonowym
  4. Wierzch owsianki posypuję ziarnem chia, sezamem, dodaję owoc loquatu i szczyptę wiórków kokosowych

source site Smacznego.

Related Posts