Enter your keyword

Loquat’owa Owsianka na Bogato Wegańska i Bez Cukru

Loquat’owa Owsianka na Bogato Wegańska i Bez Cukru

Loquat’owa Owsianka na Bogato Wegańska i Bez Cukru

Loquat (nieśplik japoński) jest to owoc, którego po raz pierwszy spróbowałam w Hiszpanii, a ostatnio na jego sezon trafiłam na Malcie. Owoc z pięknymi pestkami o brązowym brokatowym kolorze (wiem spostrzegam dziwne rzeczy).

http://uaeauditors.net/?kripar=%D9%88%D8%B3%D8%B7%D8%A7%D8%A1-%D8%AB%D9%86%D8%A7%D8%A6%D9%8A%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D8%AE%D9%8A%D8%A7%D8%B1-%D9%82%D8%A8%D9%88%D9%84-%D8%A8%D8%A7%D9%8A-%D8%A8%D8%A7%D9%84&bc2=ea Sam smak owocu nie jest bardzo słodki, konsystencja podobna trochę do nektarynki i trochę do śliwki – bardzo gładka ale jędrna. Jest to owoc łagodzący podrażnienia układu pokarmowego, bogaty w witaminę A rozpieszczającą skórę oraz błonnik, zatem takich dobroci nigdy za dużo. W słodkiej owsiance owoc smakuje wybornie.

Kumkwatowa Owsianka

PRZEPIS

  • follow url czas 10 minut
  • trudność łatwe
  • here dieta bez cukru, pszenicy, nabiału

http://melroth.com/?komp=customercare-optionfair-com&e56=2b  

SKŁADNIKI

  • 3 łyżki płatków owsianych
  • 1/2 szklanki roślinnego mleka (użyłam kokosowego)
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka ziaren chia
  • 1 łyżeczka ziaren sezamu
  • 1 łyżka syropu klonowego lub naturalnego płynnego miodu
  • 4 owoce loquat’u
  • szczypta wiórków kokosowych

PRZYGOTOWANIE

  1. Płatki wsypuje do garnka i zalewam odrobiną wody. Gotuję przez chwilkę (około minuty) i dolewam mleko, dodaję olej kokosowy i gotuję przez kolejna minutkę do momentu, aż olej się rozpuści
  2. Z owocu loquatu wyciągam pestki i kroję go na małe kawałki
  3. Szykuję miseczkę i gotową owsiankę przelewam z garnka do miseczki następnie polewam miodem, bądź syropem klonowym
  4. Wierzch owsianki posypuję ziarnem chia, sezamem, dodaję owoc loquatu i szczyptę wiórków kokosowych

trading central forex signals Smacznego.

Related Posts