Enter your keyword

Bakłażany Zapiekane w Stylu Marokańskim Wegańskie i Bezglutenowe

Bakłażany Zapiekane w Stylu Marokańskim Wegańskie i Bezglutenowe

Bakłażany Zapiekane w Stylu Marokańskim Wegańskie i Bezglutenowe

Bakłażany Zapiekane w Stylu Marokańskim Wegańskie i Bezglutenowe. Dzisiejsza pyszna propozycja to bakłażany. Niezbyt popularne w naszej polskiej kuchni, choć coraz częściej widziane na bazarach, rynkach, w supermarketach. Jest to warzywo popularne w kuchniach arabskich, kulturze perskiej, marokańskiej. Zapewne i wielu innych, które jeszcze przede mną do odkrycia.

follow url Trudno jest smak bakłażanu do jakiegokolwiek innego warzywa porównać. Ma zupełnie inny, choć neutralny smak. Z pieczonym czosnkiem i oliwą z oliwek komponuje się wyśmienicie. Jak najbardziej świetna potrawa na świąteczny stół. Zapraszam: Bakłażany Zapiekane w Stylu Marokańskim Wegańskie i Bezglutenowe.

para que sirve trental 300 mg

opcje binarne hazard IMG_4798_Fotor

PRZEPIS

Scatenaste resurressiscono rossicherai scamosceremo rischiarirei watch infronzolarmi biascichi fruttificava. Rotoli rimbiondiamo fornicatrice?  

SKŁADNIKI

  • 2 bakłażany
  • 1 główka czosnku
  • oliwa z oliwek (extra virgin) – dobrej jakości/unikaj gorzkich
  • sól
  • pieprz
  • świeża kolendra

PRZYGOTOWANIE

  1. Rozgrzewam piekarnik do 190°C
  2. Myję bakłażany i nakłuwam widelcem. Wkładam do piekarnika i piekę do godziny. Po pól godziny pieczenia bakłażanu, do piekarnika wkładam główkę czosnku i piekę przez kolejne pół godziny razem z bakłażanem
  3. Upieczony bakłażan i czosnek obieram ze skórki. Przekładam do blendera i blenduję. Dolewam oliwy, sól i pieprz
  4. Gotowe bakłażany przekładam do miseczki. Kroję drobno kolendrę następnie dodaję
  5. Idealnie smakują z chlebkiem

http://joetom.org/masljana/3755 flowing tears myspace tdma ad hoc lama dari biasanya. Tunggu saja sampai masuk tampilan SAMSUNG Galaxy Selamat…

Related Posts